Professioneel debuutIn Argentijnse Primera División voor Independiente op de leeftijd van 15 jaar 35 dagen
PositieAanvaller
Coach / mentorRicardo Bochini
Recardo Bochini
Records (belangrijkste)• Hij werd de jongste voetballer op 5 juli 2003 die debuteerde in de Argentijnse Primera División op de leeftijd van 15 jaar en 35 dagen.
• Agüero scoorde 6 doelpunten in de FIFA U-20 Wereldbeker 2007 en won 'De Gouden Schoen' van het toernooi. Hij won zelfs 'The Golden Ball' voor beste speler van het toernooi.
• In het seizoen 2010-11 als speler van Atlético Madrid scoorde hij zijn eerste hattrick in zijn carrière tegen Mallorca.
• Spelen voor Premier League Club Manchester City Hij scoorde 105 doelpunten in 152 optredens, hij had het hoogste doelpunt per minuut in de geschiedenis van de Premier League-competitie sinds de oprichting in 1992, met een gemiddelde van één doelpunt per 109 minuten.
• Hij is een gezamenlijk recordhouder als meest doelpuntenmaker in een enkele Premier League-wedstrijd, zelfs de snelste om dit te doen, vijf doelpunten in 23 minuten en 34 seconden speeltijd.
• Hij is de hoogste Zuid-Amerikaanse doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Premier League.
• In 2015 Copa America in San Juan tegen Bolivia scoorde hij zijn eerste internationale hattrick in een 5-0 overwinning.
Carrière keerpunt• Toen hij de topscorer en de beste speler van het toernooi werd in 2007 FIFA U-20 World Cup.
Hobby'sLuisteren naar Cumbia Music
ControversesIn zijn Atlético-carrière scoorde hij een winnend doelpunt tegen Recreativo de Huelva op 14 oktober 2006 door handen te gebruiken, slechts zijn tweede doelpunt voor de club.
Favoriete dingen
LievelingsetenArgentijnse barbecue
Meisjes, familie en meer
Burgerlijke staatGescheiden in 2012 na vier jaar samen met Gianinna Maradona.
Giannina Maradona en Sergio Aguero met zoon
Zaken / vriendinnenKarina Tejeda (2014)
Karina Tejeda
VrouwGianinna Maradona (gescheiden in 2012)